Spring til indhold
Luk

Kunst på byggehegnet og aktiviteter

1000 meter byggehegn bliver til 1000 meter Odense

Thomas B. Thriges Gade er lukket for biler, og forvandlingen af gaden er i gang. Mens der graves og bygges, har Fra Gade til By støttet idéer, som gør området omkring byggepladsen mere spændende, hyggeligt og fyldt med sjove overraskelser.

Der var engang en vej. Nu bygger vi en by
Vi kan ikke mødes i den nye bydel på Thomas B. Thriges Gade, før hegnet falder, så lad os bruge hegnet til at tænke, tale og blive klogere sammen, mens vi venter. Hvis du har en idé til udsmykning på byggehegnet eller til aktiviteter i området, kan vi hjælpe dig videre.

Fra Gade til By har fra 2012 og frem til 2017 støttet udsmykning og aktiviteter direkte. Fra og med 2018 kan vi desværre ikke støtte med direkte tilskud, men vi kan yde sparring til din idé og til hvor du kan søge om tilskud fra andre puljer.

Byggehegnet

Eventyrstien
På hegnet langs Torvegade fra Overgade ned mod Bangs Boder finder du Eventyrstien. Stien fører ned til H.C. Andersen Kvarteret med H.C. Andersens Hus og Lotzes Have.

Galleri for kunst, debat og nytænkning
Visionen er at involvere så mange som muligt i de nye muligheder, som byomdannelsesprocessen giver, at gøre byen attraktiv og levende på trods af byggeaktiviteterne og tage fat på det vigtige arbejde med at skabe en bydel, hvor mennesker mødes, og hvor byens liv folder sig ud i alle dets facetter. En bydel med plads til alle, som vil binde bymidten sammen og gøre Odense hel igen.

Markedspladsen
På vendepladsen op mod hegnet i Overgade kan markedspladsen poppe op på udvalgte dage i sommerperioden. Her er plads til events så som fx madmarkeder, fællesspisning, musik eller lignende.