Spring til indhold
Luk

Et stykke ”natur” på byggehegnet

Kunstneren Johan Sonne Amhild har skabt installationen Organisk Væg på byggehegnet ved Albanigade – ud for klosteret.

Installationen bryder fladen op med vertikale snit, der giver værket et organisk udtryk, som får det til at fremstå som et imaginært stykke natur. 

De tredimensionelle elementer i værket giver beskueren oplevelsen af, at værket skifter karakter og forandrer sig i takt med beskuerens bevægelse forbi installationen. Ser man værket frontalt fra, vil det fremstå i grønlige nuancer. Bevæger man sig til siderne vil snittenes forskellige farver træde frem og sammen med solens lys og skygge skabe komplekse og foranderlige billeder. Fra højre bliver de frontale grønlige nuancer blandet med himlens farvespektrum. Fra venstre er værket “sprunget ud” i et mangfoldigt farvespektrum, inspireret af forårets blomster.

Johan Sonne Amhild fortæller om værket:
”Jeg har skabt værket for at give de forbipasserende en god og overraskende oplevelse, når de går gennem byen langs byggepladsen. Installationen “leger” med væggen og skaber nye oplevelser, da det flade byggehegn transformeres til noget “organisk” og dermed er med til at gøre det midlertidige byrum mere attraktivt og levende.”