Spring til indhold
Luk

Rejsen

Drømmende maleri på byggehegnet

Rejsen er et 30 meter langt værk af den danske kunstner No Title. No Title har specialiseret sig i vægmalerier på mure og gavle i byens rum. Du finder Rejsen på byggehegnet overfor Albani Kirke.

Ved hjælp af et eventyrligt og barnligt univers fortæller maleriet ”Rejsen” en åben historie om blæksprutten, som skaber mørke og sender pigen afsted på en rejse gennem dette mørke. Hun flyder vægtløst afsted på en stjernehimmel, på en rejse ned af en flod mod en ukendt destination.

No Title fortæller:

”Maleriet handler om transformation som en indre rejse og sætter fokus på den midlertidige overgang mellem to stadier, hvor det er nødvendigt at give slip på det eksisterende og møde det ukendte. Det er en metafor for menneskelige strabadser og kreativitet, som går igennem mørket og usikkerheden, før man bryder igennem til den anden side. Maleriet er en appel til at omfavne usikkerheden og flytte sig mentalt.”

Maleriet er altså tæt koblet til den store transformation, Odense befinder sig midt i. Det reflekterer den rejse, som alle involverede parter har påbegyndt. Enhver transformation rummer en overgangsperiode, hvor alt er usikkert.

Ambitionen med maleriet er at tale til både børns og voksnes forskellige forestillingsevner og dermed slå toner an på begge niveauer.

Maleriets motivvalg og åbne karakter er en indbydelse til, at voksne og børn stopper op og skaber en historie sammen. Maleriet ligger i tråd med en stærk dansk tradition for kunst, der taler til både børn og voksne - ethvert godt eventyr har så at sige en alvorlig klangbund.

”Turn off your mind relax and float down stream
It is not dying, it is not dying”
The Beatles, 1966

Hun flyder vægtløst afsted på en stjernehimmel,

På en rejse gennem mørket, ned af en flod mod en ukendt destination.

Hun giver slip på det eksisterende og møder det ukendte.