Spring til indhold
Luk

Street and Stitches

Ud for kirken i Albanigade finder du seks mixed-media værker under titlen Street and Stitches af Violas Værksted.

Værkerne består af en blanding af sort-hvid fotocollager samplet med farverigt broderi og mønsterdiagrammer. Fotografierne er fra dokumentationen af Violas Værksteds tidligere værk ”Bare jeg var en kanin”. Og værkerne hænger belejligt under den sidste, lille, pink kanin fra det projekt.

”Vi har lavet projektet, fordi vi håber, vi kan være medvirkende til at gøre Odense til en inspirerende og nytænkende by under forandring. Vi er virkelig tændte på at prøve denne kunstform af, som også er vores eget nye kunstneriske undersøgelsesfelt. Tekstil i værker har fået en stor plads i kunstverden, og vi ønsker at bidrage med det til Odense i et imødekommende visuelt tema om ombygningen i bymidten,” fortæller Gitte Skovmand.

Og Eva Holm fortsætter:
”Vi arbejder i et krydsfelt af stilarter. I streetart, fotocollage, stramaj og broderi. Vi vil med Street and Stitches løfte broderiet fra syslerier til kunst og få det til at være en understøttende historisk dokumentation med streetart og husfliden i en ny kontekst. Vi flytter dagligstuen ud i byrummet og blander det, så fortid møder nutid og fremtid, og hvor nysgerrighed og inddragelse opstår.”


Street and Stitches