Spring til indhold
Luk

STRXTUR

Syntaks står bag værket STRXTUR på 1000 meter Odense byggehegnet.
Denne gang har Silas Eriksen og Mikkel West allieret sig med kunstneren Claes Otto Jennov om en collage i storformat med teamet arkitektur.

Det 15 meter lange værk finder du i Hans Jensens Stræde.

Værket sætter fokus på det 20. århundredes arkitektur. Collagen har et historisk forløb, der tager afsæt i funktionalismen og Bauhaus bevægelsen og “klipper og klistrer” sig igennem stilmæssigt signifikante og afgrænsede perioder, indtil vi når nutiden.

Claes Otto Jennov har tidligere arbejdet med collager, der tager afsæt i arkitektur og fortolket “det store billede” i farvepaletter, grafik og formsprog. 

Syntaks fortæller: 
”Vi ønsker at præsentere arkitektur som æstetisk disciplin. Som former og farver, stemninger og fantasier, og ikke bare som man ellers møder den på de plancher, der fx skal sælge projektforslag. 
Bygninger befinder sig for størstedelen i det offentlige rum, og “gadebilledet” er et billede vi deler med hinanden. De arkitektoniske strømninger, udtrykt i dette “billede” lige fra Bauhaus til space age design rummer et ønske om at gøre verden til et bedre sted gennem design og formgivning. Denne grundlæggende optimisme vil vi give et forsøg på at videreformidle.”