Spring til indhold
Luk

Året der gik i Fra Gade til By

Tre investorer sagde ja til købsaftale

I januar sagde tre investorer ja til at købe otte byggefelter i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade projektet.

De tre investorer er 5E, Arkitektgruppen og Janus Lylloff, og de skal sammen med TOGT Ejendomsudvikling, som i december 2014 underskrev købskontrakt på to andre byggefelter, bygge i Fra Gade til Bys nordlige projektområde.

5E vil bygge boliger og erhvervslokaler på to byggefelter, som får den grønne Lotzes Have, Fyns Grafiske Værksted og det nye H. C. Andersen Eventyrhus som naboer.

Arkitektgruppen vil bygge boliger og erhverv i den vestlige side af projektområdet. Boligerne får alle store altaner og terrasser og Arkitektgruppen har derfor døbt bygningerne "Terrassehusene".

Janus Lylloff, der til daglig er gymnasielærer, står bag projektet "Bofællesskabet Thomas B. Thriges Gade". Projektet vil bygge et moderne familie-bofællesskab med rækkehuse og lejligheder, hvor beboerne deles om en række fælles faciliteter. Bl.a. fælles taghave, køkken-alrum og gæsteværelser. Alle boliger får enten altaner eller terrasse ud mod den lille byhave, Rosenhaven, som grænser op til det historiske H. C. Andersen Kvarter.

Læs mere og se billeder af projekterne her 


Udgravning af nordlig p-kælder

Vi startede udgravningen af den nordlige p-kælder i marts, hvor ca. 120.000 tons jord skulle fjernes, inden opførelsen af p-kælderen for alvor kunne gå i gang. Vi er nu i fuld gang med at bygge den nordlige p-kælder, og der er sket meget siden det første spadestik. P-kælderen står færdig og er klar til brug i september 2016.


Sydlige grunde

I oktober udbød Fra Gade til By de tre sydlige byggefelter i Odenses store omdannelsesprojekt. De tre sydlige grunde sælges samlet i et begrænset udbud, som foregår i to etaper. Udbuddet er historisk stort i Odense – både økonomisk og projektmæssigt

Fristen for at ansøge om at blive prækvalificeret til at byde på byggegrundene var mandag d. 14. december 2015. Her ansøgte tre investorer. Projektsekretariatet i Fra Gade til By går nu i gang med at gennemgå ansøgningerne for at sikre, at de lever op til de krav, som er stillet i udbudsbetingelserne. Herefter afgøres det, hvilke ansøgere der prækvalificeres til at videreudvikle et egentligt byggeprojekt.

Fra Gade til By forventer at offentliggøre resultatet af prækvalifikationen i starten af det nye år.

Gæst nummer 100.000 i Infoboksen

Mandag den 30. november var en milepæl i Infoboksens historie.
 
Gæst nummer 100.000 trådte igennem boksens døre i rød flyverdragt. Det var Emma på 5 år, der var med mor Marlene inde for at se, hvordan Odenses fremtid ser ud.
 
Borgmester Anker Boye tog imod de overraskede gæster. Og besøget blev fejret med blomster, borgmesterhåndtryk, store smil, kage og bobler.

Se billederne på vores facebook-side.


Midlertidige aktiviteter

2015 har været fyldt med midlertidige aktiviteter – i alt 35. For eksempel er NyOdense blevet fysisk som kæmpebogstaver på I. Vilhelm Werners Plads i sommeren, og Odense Fødevarefællesskabs bæredygtige halmhus ”Huset” skød op på samme plads ved hjælp af frivillige hænder. Gaderne omkring projektområdet fik et strejf af eventyr med orienteringsløbet ”Eventyr på Afveje” i efterårsferien, og derudover har diverse kunstnere udsmykket vores byggehegn.

Vi glæder os til mange nye midlertidige aktiviteter i 2016, hvor første frist for vores pulje på 500.000 kr. ligger den 16. marts 2016. Og husk, alle kan søge.